Nya sängar väcker starka känslor

20120126-115012.jpg

Sängarna som betels tempusboende kommer att i veckan är mycket efterlängtade, men kommer de boende vilja använda sängarna efter vetskapen om att de tidigare använts i Beckomberga mentalsjukhus.

I flera månader nu har betels tempusboende gått och väntat på sina nya sängar som de har blivit lovade i höstas. Och när nu sängarna till sist verkar komma har vi på betelbladet fått ta del av information som berättar att sängarna inte alls är nya utan egentligen är begagnade och har använts tidigare. Enligt våra källor som önskar vara anonyma kommer sängarna från Beckomberga mentalsjukhus.
På sjukhuset har bäddarna använts som bl.a. patientsängar och isoleringscells-sängar.

20120126-115130.jpg

Beckomberga mentalsjukhus hade under sina storhetsdagar närmare 2000 patienter samtidigt och var då Sveriges största mentalsjukhus. Att köpa begagnade sängar från sjukhuset har visats sig bli både ekonomiskt och logistiskt fördelaktigt i och med att Tempus och sjukhuset ligger relativt nära varandra och transportkostnaden har minskat markant.

Efter samtal med flera betelelever märker vi här på BB att flera av de som ska få nya sängar hellre väljer att sova på golvet; ”Jag tänker aldrig lägga mig i en sån säng!” förklarar Sara Josefsson, 21.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: