Betelbladet Special: Afroturné Dag 2

Dag 2 på turnén har snart nått sitt slut, vi sitter och tittar på scrubs såhär innan det är dags att säga godnatt. Idag har varit vår ”retreat-dag” där vi bara har njutit av varandras sällskap och inte besvärat oss för fem öre.

Hej loggen!
Som jag nämnde lite i förra inlägget så är vi ute på Sofias land som bara kan beskrivas som magiskt. Vi tar en dag ledigt från turnén här och gör ingenting. Dagen startade med att solens strålar väckte mig, kollar ut, inte ett moln på himlen, inte ett bekymmer i världen, en drömmarnas dag. Tv:n, Rick och några filtar gör mig sällskap innan våra kära afrovänner droppar in en efter en. Frukost äts och dagen planeras, vi skall ut på promenad. Vi klär på oss och går ut i detta vinterparadis, en frusen sjö, skogen och gamla lador och hus, allt låg framför oss. Sofia guidar oss runt på landet och vi har en smått episk promenad på en dryg mil i ett magiskt vinterland.

Väl tillbaka i stugan så äts det korv med bröd och vi ser på en klassisk ”hur man jagar i tjeckien” film. Inspirerade och glada bestämmer vi oss för att ta tag i något vi ständigt snackat om, spela in en ”Coast to coast” låt. Jag, Oskar Moll och Helmer går upp på övervåningen och lägger grunden på låten medans resten ser på film Vi hämtar upp en och en som får dra sitt strå till stacken och lägga en liten rapp-vers. Låten fortsätter proddas och på undervåningen går Sofia igenom hela ”Singel-Lidingö” för oss hungriga afroelever, vi väljer varsitt byte och går vidare till en ännu mer avslappnad del av dagen, nån duschar, nån sover, nån övar, några handlar och några spelar MIG. Just denna omgång MIG var en något legendarisk omgång där någon visade sina okunskaper inom CS, någon inom Bilar och Någon inom kyrkor.

Matdags igen, hemmagjord pyttipanna stod på menyn och alla var nöjda. Vi lekte en lek där man inte fick säga ja, nej eller tveka, succé. Något som pågick under hela dagen var att vi ständigt åt Merci som vi fick efter gårdagens kyrkspelning, vi är evigt tacksamma.

Slötittande på tv och slutproddandet stod på schemat nu och efter en gemensam lyssning av låten och några tårar är afro helnöjda med dagen och taggade inför morgondagens gig, Tranås! Inte världens roligaste inlägg men en väldigt fin dag!

20120206-234912.jpg

Tack för oss, ses imorgon igen!

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: