Betelbladet Special: Afroturné Dag 3

”Svårt att hålla tillbaka när med en sånhär kagge” som Lundström så vackert sa sammanfattar på något sätt hela dagen och spelningen. Det är svårt att hålla tillbaka av sig själv när man åker med ett sånt fint gäng och svårt att hålla tillbaka musikaliskt när man spelar med ett sånt bra gäng.

Hej loggen!
Vi började återigen dagen med att vakna upp i fantastiska Edsbruk till solljus och iphonealarm. Frukost, packning och städning sen bar det av mot Tranås, Jonatans ”Hoods”. Vi hade knappt hunnit börja åka när vi märker att det är något fel på Kalle (Albins bil) och vi tvingas stanna i diket. Motorhuven slängs upp och motorn ryker och kokar, Kalle var överhettad. Lotta (Hyrbilen) kör och hämtar vatten i stugan vi sov i och med vattnet och lite glykol så lyckas vi lugna Kalle och vi kör vidare. Det är vid det här laget vi märker hur olika Kalle och Lotta faktiskt är, Kalle är 21 grader minus och Lotta är 21 grader plus. Trots sina olikheter så tycker vi om båda lika mycket!

Lotta stannar på Max, raggar på lite tjejer, tar några cheese och lite kaffe, då händer det ofattbara… Lundström träffar på sin försvunne teorilärare från södra, Johan Larsson. En oförglömlig konversation tar plats, dem skrattar, skriker, gråter, bråkar och dansar som bara riktigt gamla vänner gör. Dem tar farväl med en kram och Lotta rullar vidare. Vi frågar Oskar i bilenvad han tyckte om Johan och han sa till vår förvåning och glädje: Jag hyllkapar honom!

Vi är efter några timmars åkning framme i Tranås där vi börjar packa ur bilarna, in med allt pick och pack i kyrkan som vi senare på kvällen skulle spela i. Nästa destination var nu Jonatans hem där en varm middag uppfunnen av Jonatans mor stod på bordet. Efter den underbara maten, kaffe och after-eight åker vi till kyrkan för soundcheck och lite rep. Klockan rullar på och vi äter pizza som får 4/10, osexig och osvettig.

Efter en live/unplugged version av Coast to coast låten backstage så är vi redo för gig och vi spelar igenom vårt set. Efteråt bjuds vi på fika och vi förundras återigen över Tranås gästfrihet. Nu sitter jag åter i Lotta och vi rullar nu mot Hönö, mina och Albins ”Hoods”. Tänkte avsluta med två citat från dagen som givit oss glädje.

”sänk värmen Oskar Moll sittandes i jacka i Lotta medans Kalle fryser häcken av sig.
”svårt att hålla tillbaka med en sånhär kagge” Lundström när vi påpekade om hans chopsande.

Tack för oss, ses imorgon igen!

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: