Betelbladet Special: Afroturné Dag 4

Äntligen nådde vi andra kusten, nu har vi åkt från kust till kust, vi har kommit halvvägs på vår resa. Temat ”Coast to coast” har handlat om så mycket mer för oss än att åka tvärs över Sverige, det har handlat om att lära känna varandras kuster och allt där i mellan. Man kommer varandra otroligt nära på en sån här resa och jag är oerhört tacksam för att få uppleva detta.

Karantän på hönö” säger Oskar Moll, dagen har startat klockan 05.45. Vi landade altså på Hönö igår natt så vi hade redan hunnit smaka på det lilla miraklet som kallas Hönö. Jag, Oskar och Rick fick låna min grannes stuga och vi hinner avnjuta en baguett och en kaffe innan vi beger oss mot Albin där resten av gänget sovit.
Dagens första spelning sker på LM-Engström, ett gymnasium mitt inne i Göteborg klockan 08:30, oerhört trevligt. Väl på plats fick vi förstärkning i blåssektionen av saxofonlegenden Martin Svanström som hänger in på alla våra spelningar runt Göteborg. Vi spelar och när vi är klara får vi fika med estetlinjens treor. Oskar Moll lockar dem att söka betel och motiverar med Cs och datasal men utan resultat. Lotta åker direkt till Hönö efter spelningen men Kalle stannar kvar för att göra Göteborg och hämta upp turnéns nästa tillskott, geniet Arvid Ingberg som kommer hänga med resten av turnén.

Väl på Hönö är det mat/sov/dusch läge. Falukorv stod på menyn och vi kände oss oslagbara. Vi hade nu lite dötid så vi bestämde oss för att ta en promenad vid havet över klipporna. Jag hade faktiskt glömt hur vackert det var där ute, små och stora isflak låg och guppade varandra ”Det är som att havet andas ” sa Andreas. Väl på klipporna började Valters chilenska påbrå röra runt hans inre, han skrek något på spanska och det klättrades i berg i hyperrapid, ingen har skådat något liknande. Vi nådde hamnen tillslut och efter att vi köpt lite godis var det av till Albin igen.

Vi åkte nu till betelkyrkan där nästa spening var. Efter mycket mekande med rigning och ljud var det dags för veckans höjdpunkt, en legendarisk stund, ett ögonblick av hopp, afro skulle få äta på pizzerian som i sex år i rad blivit utnämnd till Sveriges bästa, Kebab-House. Pizzan får 10/10 end of discussion. Rick blir så lyrisk över den att han tar med sin och flera andra halvätna pizzor i doggybag, trycker i sig dem i bilen och skriker av glädje/hopp.

Vi spelar sen i betelkyrkan med full blåssektion och förvånansvärt mycket folk, succé. Efter nerrigning och lite häng drar vi hemåt. Det blev en dag av mycket intryck och skratt som avslutades med att vi lade oss hyfsat tidigt efter lite vin och gott samtal. Imorgon bär det av till rytmus i Göteborg och sen till Örebro

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: