Betelbladet Special: Afroturné Dag 1

Jag, Alexander Grönlund kommer blogga varje dag från vår turné med afro som korrespondent för BB

Hej Loggen!
Jag vaknar upp och tar det extremt lugnt, klockan går och tillslut märker jag att jag är sen till packningen av bilen. Skyndar mig och kommer svettig till betel där packandet är färdigt i princip. Jag ber grabbarna om ursäkt men dem är glada och pigga, förstår inte hur/varför, då slog det mig: CS! Morgonen hade alltså börjat klockan 9 för Albin, Helmer och Oskar M som offrat allt och åkt till skolan för att starta turnén på allra bästa sätt, vi skulle varit där 10. Inspirerad och lycklig så undrar jag: ”vad väntar vi på?
Sofia säger någon.
Vi börjar kolla på varandra och småler, blickarna går mot datasalen. CS! skriker någon och vi rusar dit för en sista stund av manlig gemenskap.
Tillslut kommer Sofia, vi ber en kort bön och åker iväg mot Edsbruk, turnén har satt igång på riktigt.

Vi har 2 bilar med oss på turnén, Albins bil ”Kalle” och hyrbilen ”Lotta”.
Vi stannar på Max i norrköping där vi blivit förvarnade om ”foxy ladies” i personalen, och det stämde, rekomenderas varmt. Efter csn rabbater med plussmenyer trodde vi inte att vi kunde ha det bättre, då händer det ofattbara: En man kommer ut ur röken i köket med en bricka i handen, full av dipsåser. Han kommer fram till oss och bjuder på härligheterna. Vi börjar i princip att gråta av glädje och vi hinner knappt lugna oss innan näste man kommer ut ur köket, Jakob som han hette, med en bricka med glass som han bjöd på. Oskar Moll kunde inte förstå och trodde inte sina ögon, teorier spreds om att betels kökspersonal låg bakom det hela.

Efter Max så ringer Valters försvunna bror helt plötsligt och säger att han befinner sig i norrköping, vi alla bestämmer oss för att hjälpa Valter att leta upp sin bror. Robin uttalar sig om sin Norrköpingskoll och vet exakt vart vi skall åka. Vi yrar runt i norrköping i en dryg timme tills Valter flämtar till, öppnar dörren, kastar sig ur bilen, skakar av sig grus och damm och springer bort utom räckhåll. Vi kör efter honom och runt krönet ser vi Valter som återförenas med sin broder, dagens, veckans och årets vackraste ögonblick, alla i afro grät. Efter detta fick Robin smeknamnet ”Norrköping”.

Något jag inte skrivit om är den ständiga fighten mellan Kalle och Lotta, mycket kan skrivas men vad som är värt att nämna är alla listor.

Kalles Kaplista
1. Robin ”Norrköping” Lindvall (för yrandet i norrköping)
2. Helmer ”Helmer” Norby (taskig imitation av Lundström)
3. Valters brorsa (han var aldrig där)

Kalles Hyll-lista
1. Sofia ”Drömmen” Eriksson (fin tjej)
2. Jakob (gratis glass)
3. Oskar ”Legenden” Lundström (för sin lista)

Lundströms Achtung Mardrömslista
1. Lagget
2. Snabb
3. Tvärtom
4. Tjock
5. Kantig

Sen kom vi fram till Sofias sommarstuga, mycket kan sägas men Lundtröms ord sammanfattar allt: Dröm!
Sen spelade vi i Edsbruks kyrka och nu sitter vi här och myser, det ultimata afrohänget, god mat, goda vänner och en god natts sömn!

Tack för oss, ses imorgon igen!

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: